Kako do apartmajev Domeni

Otok Krk je izmed vseh hrvaških otokov najbližji Srednji in Zahodni Evropi. S celino ga povezuje most. Otok ima letališče, kjer lahko pristanejo tudi mednarodna letala velikih kapacitet.

Otok Krk je od mesta Reke (Rijeka) oddaljen 30 km. Mesto Reka je vsak dan z železniškim prometom povezano z vlaki za Italijo, Avstrijo, Nemčijo in Madžarsko. Iz Reke prav tako vsak dan vozijo avtobusi za Trst, München, Frankfurt, Stuttgart, Budimpešto, Zürich, Köln in ostale evropske metropole. Otok Krk je oddaljen 80 km od Postojne, kjer se začne avtocesta, ki čez Karavanke z najkrajšo potjo povezuje otok z mrežo evropskih avtocest. Od Reke proti Zagrebu in naprej proti Madžarski meji je narejena moderna avtocesta, kar pomembno skrajša in olajša potovanje gostom iz Srednje in Vzhodne Evrope.

V 30 km oddaljeni Reki je pristanišče z obnovljenim potniškim terminalom z dnevnimi ladijskimi povezavami proti Dalmaciji in Grčiji. Tam je stalna carinska služba in uprava lučke kapetanije kar omogoča registracijo vseh vrst turističnih plovil, ki plujejo pod tujimi zastavami.

Otok Krk ima eno izmed največjih marin na Hrvaškem z vsemi potrebnimi servisi in z največjo kapaciteto za suhi vez. Leži v dobro zaščiteni Puntarski dragi.

Otok Krk je oddaljen od:

Dunaja – 530 km; Bratislave - 590 km; Budimpešte - 580 km; Ljubljane - 160 km; Milana - 540 km; Münchna - 590 km; Prage - 850 km; Reke - 30 km; Trsta - 130 km; Zagreba - 220 km.PRIHOD Z AVTOMOBILOM

Čez Slovenijo: Ljubljana – Postojna (Pivka) – mejni prehod Rupa (Jelšane) - Rijeka - Kraljevica - Krčki most – Krk-Punat

Čez Italijo: Trst – Mejni prehod Kozina - Rijeka -Kraljevica - Krčki most – Krk-Punat

Iz smeri Zagreba: Zagreb - Karlovac - Kraljevica - Krčki most – Krk - Punat

Če potrebujete dodatne informacije o prihodu na Krk z osebnim avtomobilom lahko celoten plan poti poiščete na straneh www.viamichelin.com ali na http://maps.google.com/

PRIHOD Z LETALOM

Najbližja letališča so:

PRIHOD Z AVTOBUSOM

Reka in Zagreb sta odlično povezana z avtobusom. Vsak dan v Reko pelje nekoliko avtobusnih linij, v času turistične sezone pa se število rednih linij na relaciji Zagreb – Reka in Reka – Zagreb dodatno poveča.

Urnike vožnje najdete na naslednjih straneh:

PRIHOD Z LADJO

Najbližja luka je v Reki.

Vse potrebne informacije najdete na www.jadrolinija.hr